Cum se pun pavelele

Piesele de pavaje si pavele pot infrumuseta, in aceeasi masura, spatiile industriale si gradinile de orice dimensiuni. In functie de destinatia lor, pavelele au caracteristici care le scot in evidenta calitatea.
Administrezi o benzinarie, o parcare sau un spatiu cu trafic intens? Atunci pavelele industriale iti vor oferi o durabilitate sporita in fata conditiilor meteorologice. Piesele pot fi asamblate si mutate individual. Pavelele pentru curti si gradini, in schimb, se pot muta cu usurinta, chiar si pe terenuri inclinate, fara ca structura sa le fie afectata.

Primii

pasi in instalarea pavelelor

Poti sa iti decorezi spatiul cu pavele simple sau texturate, in retea sau de diferite forme, precum cub, romb, floare si nu numai. In plus, piesele in forma de cerc si stea sunt disponibile si in varianta „mini”. Sa alegi din atatea modele poate fi usor, insa in scurt timp iti vei pune o noua intrebare: cum se pun pavelele? De cat timp este nevoie ca sa instalezi pavelele? Trebuie sa setezi un buget in plus in acest sens?
Ca sa poti afla cum se pun pavelele, ai nevoie doar sa citesti randurile de mai jos. Dupa aceasta lectura, este posibil sa observi ca pavelele se pot monta cu usurinta, fara sa fie nevoie sa angajezi o echipa sau sa iti blochezi o saptamana in calendar.
Ca sa poti incepe, marcheaza spatiul pe care vrei sa il pavezi. Inlatura orice obstacol si securizeaza zona, astfel incat terenul sa fie compact si drept. Asigura-te ca pe traseul pavelelor nu vei intalni conducte. Inainte sa incepi instalarea propriu-zisa a pavelelor, verifica inca o data masuratorile facute.

Incepe sa pui pavelele

Adauga un strat uniform de nisip. Apoi, pornind din margine, instaleaza pavelele, una langa alta si fixeaza-le cu ajutorul unui ciocan din cauciuc. Urmeaza matrita pe care ti-ai propus-o, fara sa lasi in urma spatii libere. Asigura-te ca fiecare pavela este la fel de ridicata ca cea de langa ea, ca sa nu risti denivelari in rezultatul final.
Respecta formele pieselor si dimensiunile spatiului, apoi bucura-te de efectele vizuale si practice ale noilor tale decoratiuni de gradina. Ti-ai facut griji despre cum se pun pavelele? Acum a venit vremea sa le cunosti avantajele pe termen lung.